Tafelvoetbaltafel en de soorten die er zijn

De ene tafelvoetbaltafel is de andere niet. De prijzen lopen enorm uiteen alsmede waar de tafels van zijn gemaakt en welke functies ze hebben. Feitelijk zijn de modellen in drie categorieën te onderscheiden, want je hebt tafels voor particulieren, zakelijk gebruik en professionele voetbaltafels waar ook toernooien op worden gespeeld. Iedere tafel heeft zijn eigen voor- en nadelen en unieke eigenschappen. Waar we in deze blog meer over vertellen. 

Tafelvoetbaltafel en de prijs

Een tafelvoetbaltafel kost tussen de € 150,- en € 1.000,-. Er zijn zelfs duurdere tafels, maar dan kijken we wel naar het assortiment voor professioneel gebruik. Foosball is wereldwijd een populair spel en wordt ook op professioneel niveau gespeeld. Zoals bij het wereldkampioenschap. Deze tafels moeten aan strikte eisen voldoen en zijn doorgaans ook zeer duur. Het zijn dan ook wel de beste voetbaltafels die je kunt kopen.

Voor thuisgebruik of voor op kantoor ligt het net iets anders. Particulieren investeren doorgaans in goedkopere modellen die van lichtere materialen zijn gemaakt en bijvoorbeeld niet zijn voorzien van een systeem voor muntjes en een glasplaat. Bedrijven investeren juist wat meer geld, omdat de tafels vaak intensiever worden gebruikt. Met het oog op duurzaamheid is het dan verstandig om een stevige tafel te kopen, die ook intensief gebruikt kan worden en lang kan meegaan.

Tafelvoetbaltafel voor persoonlijk, zakelijk en professioneel gebruik

Particulieren zijn veeleisend, maar investeren vaak minder geld in spelletjes zoals foosball. De tafelvoetbaltafel die thuis wordt geplaatst, is vaak dus lichter, kleiner en eventueel op te bergen door ‘m in te klappen. Deze tafels staan vaak op zolder of in de kelder of worden uit de kast gehaald als er visite langskomt. Ze hebben vaak geen extra functies en ze zijn ook niet uitgerust met een glasplaat of een systeem voor muntjes.

Voor zakelijke gebruikers zien we vaak dat een hogere investering zichzelf terugbetaald, omdat de tafels robuuster en sterker zijn. Ze zijn ook gemaakt om er intensief op te spelen en door de aanwezigheid van een glasplaat blijft het speelveld schoon en netjes, terwijl de balletjes niet op miraculeuze wijze verdwijnen. Ze zijn vaak duurzaam en gaan ook lang mee. Met een muntinworp systeem kan er eventueel geld worden gevraagd aan mensen die het spelletje graag willen spelen.

Professionals spelen alleen op een tafelvoetbaltafel die door de ITSF is goedgekeurd. Deze tafels voldoen aan bepaalde specificaties en zijn van de beste kwaliteit. Op deze tafels worden niet alleen vriendschappelijke, maar ook competities en toernooien gespeeld. Zoals bijvoorbeeld het wereldkampioenschap foosball. 

De keuze is reuze

De keuze is reuze en welke tafelvoetbaltafel je koopt, is afhankelijk van waar je behoeftes liggen. Uiteraard speelt ook het budget een belangrijke rol, want feitelijk kun je het zo duur maken als je zelf wil. Je moet er ook rekening mee houden dat goedkopere en lichtere tafels minder geschikt zijn voor intensief gebruik. Dus als je fanatiek wil tafelvoetballen en de tafel regelmatig gebruikt, is het slim om iets meer geld te investeren, zodat je ook lang profijt hebt van de tafel.