Mountainbiken

Mountainbiken

Mountainbiken is super gaaf om te doen als je van het stoerdere fietsen houd. Mountainbiken doe je namelijk op een fiets met brede band en meestal door het bos of op de Veluwe. Dit zijn super mooie plekken waar je kunt mountainbiken. Je moet als je gaat mountainbiken zorgen voor kleren die eventueel vies mogen worden. Bij mountainbiken kan je namelijk, maar zo vies worden. Ook moet je ervoor zorgen dat je geen kleding aan doet die heel erg strak zit en scheurt dan heb je namelijk geen leuke dag. Bij mountainbiken is het van belang dat je goed oplet als je gaat remmen. Doe dit ook met gevoel. Als je namelijk te hard de rem ingedrukt kun je namelijk hard vallen.

Aangelegde mountainbike routes

Je hebt in Nederland, maar ook zeker in het buitenland hele mooie speciaal aangelegde mountainbike routes waarbij je verschillende dingen erin hebt zitten. Denk hierbij aan heuvels, dalen, klimmen, bospaadjes. Mountainbike is niet gevaarlijk als je het maar op de juiste manier doet. Ga dus ook vooral niet op plekken waar het hard naar beneden gaat en waar vervelende stenen liggen wedstrijden houden. Dit kan namelijk wel fout aflopen en dan kan je hard vallen. Bij een mountainbike heb je veel verschillende soorten. Dit hangt natuurlijk ook af van de prijs en of het een kinderfiets of volwassen fiets is. bij het kopen van een mountainbike is het vooral van belangrijk dat je hierin gesprek gaat met iemand die er oprecht verstand van heeft.

andhika-soreng-US06QF_sxu8-unsplash
jan-muehlbach-sTa-fO_VM4k-unsplash
tobias-bjerknes-pu40LpUjv5I-unsplash

Mountainbike erg prijzig

Een mountainbike is erg prijzig namelijk en je wilt daarom zorgen dat je een goede keuze maakt. Ook kun je dan gelijk wat handige tips krijgen die bij het mountainbike erg van pas komen. Denk hierbij aan hoe je moet remmen. Ook de versnellingen werken anders dan op een normale fietsen. Hierover kun je dan ook uitleggen krijgen. De versnellingen op een mountainbike werken op een speciale manier. Maar dit kun je nogmaals uitgelegd krijgen bij de winkel. Hier lopen vaak expert rond die die uit kunnen leggen. Maak hier dan ook gebruik van. Het kan je namelijk veel gedoe schelen.

Ook handig om te kijken als je een mountainbike gaat kopen is of er een goede vering in de fiets zit. Dit is bij mountainbike veel belangrijker dan bij een normale fiets. Je wilt namelijk dat als je over een weg met stenen dat je niet gelijk vast staat maar je zelf compleet de controle hebt.

Meer Te Weten Komen

Baanwielrennen

Wegwielrennen